Tämä päivä on uuden alku – siirryn Espoon vasemmiston valtuustoryhmään ja asettaudun ehdokkaaksi kevään 2019 eduskuntavaaleihin!

SDP:n varavaltuutettu, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen  Mika-Erik Walls siirtyy Espoon Vasemmiston valtuustoryhmään ja asettautuu ehdokkaaksi kevään 2019 eduskuntavaaleissa

 

 

#koulutusratkaisee #uskallahengittää #pidetäänkaikkimukana #kohtieduskuntaa #espoonvasemmisto #uudenmaanvasemmisto

 

 

Espoon kaupunginvaltuuston varajäsen, Sdp:n varavaltuutettu, opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan varsinainen jäsen sekä Espoon Vammaisneuvoston varapuheenjohtaja KL, FM, lehtori ja oppimis- ja työhyvinvointitutkija Mika-Erik Walls siirtyy tänään 15.10.2018 Espoon Vasemmiston valtuustoryhmään ja on antanut suostumuksensa asettautumisestaan eduskuntavaaliehdokkaaksi Uudenmaan vaalipiirissä, Vasemmistoliiton listalla, sitoutumattomana ehdokkaana, kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

”Olen kokenut vaikuttamistyöni merkitykselliseksi Espoon demareissa, eikä lähtööni liity mitään suurempaa dramatiikkaa. Koen kuitenkin, että kuntapoliitikon, joka antaa enemmän kuin 100% vapaa-ajastaan poliittiseen vaikuttamistyöhön, täytyy kokea vahvempaa yhteenkuuluvuutta, päästä osaksi aitoa tiimityötä ja tulla aidosti kuulluksi ja huomioiduksi omassa valtuustoryhmässään; kokea, että moniäänisyys ja moniarvoisuus, eriävät mielipiteetkin ovat sallittuja – usein jopa suotavia, jotta päästäisiin löytämään ja tekemään kuntapolitiikassa jotain uutta; oppimaan toinen toisiltamme, hakemaan ja saamaan uutta kannatuspohjaa, eritoten myös nuoremmissa ikäluokissa. Myös jossain määrin hierarkkinen johtamistapa ja sanelupolitiikka ei ole mielestäni enää tätä päivää valtuustoryhmien työskentelyssä. Koinkin, että hetki tähän päätökseen, jota olen miettinyt hyvin pitkään ja harkiten, oli juuri nyt, eritoten kun pitkät ja hyvin haastavat kouluverkko- ja koulujen ja päiväkotien investointiohjelmaan liittyvät ratkaisut sekä ensi vuoden talousarvioesitys on opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa omalta osaltani takana. Olen saanut myös valtuustossa aikaan mm. vammaispalveluita koskevan valtuustokysymyksen sekä valtuustoaloitteen vammaisten henkilöiden työllistämisen edistämiseksi Espoossa.

Erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten, kuten es. vähävaraisten, työttömien, vammaisten henkilöiden – vauvasta vaariin – asioiden edistämisessä koen Vasemmistoliiton olevan tällä hetkellä itselleni uskottavin ja läheisin poliittinen vaihtoehto ja viiteryhmä niin kunta- kuin valtakunnan tasolla. Lisäksi – aivan erityisesti – lapsiperheiden, lasten ja nuorten asioihin olisin toivonut vahvempaa panostusta aikaisemmassa ryhmässäni, niin paljon kuin kannankin huolta myös vanhusväestömme hoivasta ja kokonaistilanteesta Espoossa ja koko maassa. Olenkin ollut juuri tästä syystä erittäin onnellinen siitä, jo yli vuoden saamastani vilpittömästä tuesta ja erinomaisesta yhteistyöstä, jota olen saanut kokea Vasemmiston espoolaispoliitikkojen kanssa niin valtuustotason kuin erityisesti lautakuntatason vaikuttamistyössä. Tulen suurella innolla, sydämellä ja kaikella osaamisellani mukaan niin kuntapolitiikkaan kuin eduskuntavaalityöhön, Vasemmiston riveissä. Olen pitkän linjan opetus- ja koulutusalan ammattilainen sekä vammaisasioiden ja lasten ja nuorten erityisen tuen asiantuntija ja uskon, että pitkällä ja monipuolisella kokemuksellani ja laajoilla verkostoillani niin siviili- kuin järjestötyössä, Vasemmistoliitto saa paljon lisäosaamista niin kunta- kuin valtakunnan politiikkaan.”

Julkistan keskeiset omat vaalitavoitteeni lähiaikoina sivustoillani mutta jo nyt on selvää, että tulen ajamaan opetuksen ja koulutuksen resurssien merkittävää parantamista hallituksen järkyttävien miljardileikkausten ja kurjistamisen jäljiltä, sisäilmasairastuneiden sosiaaliturvan ja heidän kokonaistilanteensa parantamista, parantamaan vammaisten ja omaishoitajien asemaa sekä erityistä tukea tarvitsevien asemaa – vauvasta vaariin; tehdään järkevämpi ja vähemmän hallintoa sekä hyvää julkista hoivaa ja hoitoa tarjoava sote-malli. Lopetetaan yksityistämisen loputon kierre ja verovarojen valuminen ylikansallisille terveysjäteille. Tässä joitain asioita ensi alkuun. Ollaan kuulolla ja hyvää syksyn puolta väliä ja syysloma-aikaa ihan kaikille! t. Mika-Erik

 

ps. Kiitos monille demariystäville parista viime vuodesta – monien kanssa on ollut mukava tehdä yhdessä parempaa Espoota – toivottavasti ystävyys säilyy. Erityiskiitos Espoon vasemmiston upealle porukalle, erityisesti Jaanalle ja Karille, jatkuvasta tuesta ja yhteistyöstä – samoin Uudenmaan piirin pj Anterolle – lämmin kiitos!

 

 

ESPOON VASEMMISTON TIEDOTE

JULKAISUVAPAA 15.10.2017 KLO 17.00

 

”Erinomainen vahvistus joukkueeseemme”

Espoossa Vasemmistoliiton valtuustoryhmälle uusi jäsen

 

Espoon kaupunginvaltuuston varajäsen, Sdp:n varavaltuutettu Mika-Erik Walls siirtyy 15.10.2018 Espoon Vasemmiston valtuustoryhmään. Lukion lehtorina sekä oppimis- ja työhyvinvointitutkijana toimiva Walls on koulutukseltaan kasvatustieteiden lisensiaatti ja filosofian maisteri. Hän on myös Espoon opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsen sekä Espoon Vammaisneuvoston varapuheenjohtaja.

Samalla Walls on antanut suostumuksensa asettumisesta Vasemmistoliiton sitoutumattomaksi ehdokkaaksi Uudellamaalla kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

-Olen kokenut vaikuttamistyöni merkitykselliseksi Espoon demareissa, eikä lähtööni liity mitään suurempaa dramatiikkaa. Koen kuitenkin, että kuntapoliitikon, joka antaa sata prosenttia vapaa-ajastaan poliittiseen vaikuttamistyöhön, täytyy kokea vahvempaa yhteenkuuluvuutta, päästä osaksi aitoa tiimityötä ja tulla aidosti kuulluksi ja huomioiduksi omassa valtuustoryhmässään, Walls sanoo.

Hän sanoo miettineensä ratkaisua pitkään.

– Koinkin, että hetki tähän päätökseen oli juuri nyt. Eritoten kun pitkät ja hyvin haastavat kouluverkkoon sekä koulujen ja päiväkotien investointiohjelmaan liittyvät ratkaisut sekä ensi vuoden talousarvioesitys on opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnassa omalta osaltani takana.

Walls sanoo tulevansa mukaan Vasemmistoliiton riveihin suurella innolla, sydämellä ja kaikella osaamisellaan. Wallsin pitkä kokemus koulutusalan ammattilaisena ja vammaisasioiden sekä lasten ja nuorten erityisen tuen tuntijana tuo Vasemmistoon lisää osaamista.

– Erityisesti kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ihmisten, vähävaraisten, työttömien, vammaisten henkilöiden asioiden edistämisessä koen Vasemmistoliiton olevan tällä hetkellä itselleni uskottavin ja läheisin poliittinen vaihtoehto niin kunta- kuin valtakunnan tasolla.

– Vasemmiston valtuustoryhmä ottaa Mika-Erikin mielihyvin vastaan. Hänen osaamiselleen tulee varmasti käyttöä Vasemmiston puolustaessa julkisia palveluita niin Espoossa kuin koko Suomessa. Tärkeimpiin tavoitteisiimme kuuluu Sipilän hallituksen koulutusleikkausten peruminen. Mika-Erik on erinomainen asiantuntija siinä, millaisia vaikutuksia näillä leikkauksilla on ollut, Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Kari Uotila sanoo.

Uudenmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuutettu Antero Eerola toivottaa myös Mika-Erik Wallsin tervetulleeksi mukaan.

– Uskon, että saamme Mika-Erikista erinomaisen vahvistuksen joukkueeseemme. Hänen ratkaisunsa osoittaa, että Vasemmistoliitossa on nyt imua. Kaikki eväät voittoon eduskuntavaaleissa ovat olemassa, myös Uudellamaalla. Suomi tarvitsee uuden suunnan ja selkeän irtioton Juha Sipilän hallituksesta, joka linjana on ollut leikkaaminen, julkisen omaisuuden yksityistäminen ja palkansaajien aseman järjestelmällinen heikentäminen.

Lisätietoja: Vasemmiston Espoon valtuustoryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Kari Uotila puh. 050 5123031 / Uudenmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja Antero Eerola puh. 040 3230176

 

Mika-Erik Walls sosiaalisessa mediassa: http://www.mikaerikwalls.fi / https://www.facebook.com/mikaerikwalls / instagram.com/mikaerikwalls / twitter.com/mikaerikwalls